Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone

Wróć   Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone > Pozostałe > Gsm > Testy użytkowników

 
 
        
  

Testy użytkowników Porównania 5800 do innych telefonów... jak i testy różnych komórek.


Like Tree6Like'ów

 
Narzędzia wątku
Stare 24-12-2011, 15:36  
N1tRo N1tRo jest nieaktywny
 
Awatar N1tRo
 
Dołączył: Mar 2011
Skąd: Racibórz/Opole
Wiek: 29
Posty: 261
Telefon: Samsung Galaxy S3
System: Andek
Sieć: Heyah
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 N1tRo is on a distinguished road

Dobre filmy, nie oglądałem jeszcze wszystkiego, ale jak będę miał więcej czasu to z chęcią oglądnę

Zamówiłem Blade'a (RBM) z allegro za niecałe 350 zł, jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem tego telefonu, to radzę się szybko zdecydować, bo cena tego telefonu napewno pójdzie do góry i wróci do normalnej ceny 500 +.

Moja zetka przyjdzie we wtorek, i chyba od razu będę wgrywał jakiś dobry ROM, rozumiem że będę musiał zrobić 3 punkty z tego tematu:
Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum
. Forum androida jest straszne xD niektóre tematy o ROMach rozpoczęły się na początku 2011 albo i wcześniej, i ciągną się do teraz, trudno się czegoś dowiedzieć xP
 
Stare 24-12-2011, 18:10  
Kret69 Kret69 jest nieaktywny
 
Awatar Kret69
 
Dołączył: Aug 2010
Skąd: Szczecin
Wiek: 24
Posty: 717
Ostrzeżenia: 0/4 (8)
Siła reputacji: 10 Kret69 is on a distinguished road

Z tego co wiem RBM (redbull) ma aparat 5mpix i przez to jak wgrasz rom pod zwykłego bladego, to aparat może nie działać poprawnie Ale ogólnie dobry zakup, już widzę ten tel w mojej kieszeni

WESOŁYCH ŚWIĄT!
 
Stare 25-12-2011, 15:01  
alexlysy69 alexlysy69 jest nieaktywny
Spirit Of 69
 
Awatar alexlysy69
 
Dołączył: Oct 2010
Skąd: Bytom
Wiek: 45
Posty: 519
Telefon: Huawei P6 CM11 , LG G3 5.0 root
System: andek 4.4.4 i Lolipop 5.0
Sieć: Plus
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 alexlysy69 is on a distinguished road

Cytat:
Zamieszczone przez N1tRo Zobacz posta
Dobre filmy, nie oglądałem jeszcze wszystkiego, ale jak będę miał więcej czasu to z chęcią oglądnę

Zamówiłem Blade'a (RBM) z allegro za niecałe 350 zł, jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem tego telefonu, to radzę się szybko zdecydować, bo cena tego telefonu napewno pójdzie do góry i wróci do normalnej ceny 500 +.

Moja zetka przyjdzie we wtorek, i chyba od razu będę wgrywał jakiś dobry ROM, rozumiem że będę musiał zrobić 3 punkty z tego tematu:
Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum
. Forum androida jest straszne xD niektóre tematy o ROMach rozpoczęły się na początku 2011 albo i wcześniej, i ciągną się do teraz, trudno się czegoś dowiedzieć xP


jak bedzie tak daleko to skontaktuj sie z Dadim11 albo ....to ci pomozemy ogolnie to proste tylko fakt instrukcje wygladaja jak lista startowa promu kosmicznego Dadi robi to z zamknietymi oczami i przy wylaczonym wyswietlaczu dla utrudnienia
dadi11 uznaje post za przydatny.
 
Stare 27-12-2011, 17:43  
xeaser xeaser jest nieaktywny
 
Awatar xeaser
 
Dołączył: Nov 2011
Wiek: 26
Posty: 42
Siła reputacji: 0 xeaser is on a distinguished road

Bardzo dobry sprzęt za rozsądne pieniądze.
Jednak jest to telefon dla odważnych.
Pamiętam jeszcze jego recenzje w programie
Gadżet na tvn Turbo. Był bardzo dobrze oceniany.

Jeśli Samsung albo HTC wydałby identyczny taki sam sprzęt w tej samej
cenie i o takim samym wyglądzie to byłby naprawdę HIT i sprzedawałby się jak świeże bułeczki
 
Stare 27-12-2011, 19:19  
N1tRo N1tRo jest nieaktywny
 
Awatar N1tRo
 
Dołączył: Mar 2011
Skąd: Racibórz/Opole
Wiek: 29
Posty: 261
Telefon: Samsung Galaxy S3
System: Andek
Sieć: Heyah
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 N1tRo is on a distinguished road

Cena podskoczyła już do 500, 600 zł
 
Stare 27-12-2011, 19:22  
alexlysy69 alexlysy69 jest nieaktywny
Spirit Of 69
 
Awatar alexlysy69
 
Dołączył: Oct 2010
Skąd: Bytom
Wiek: 45
Posty: 519
Telefon: Huawei P6 CM11 , LG G3 5.0 root
System: andek 4.4.4 i Lolipop 5.0
Sieć: Plus
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 alexlysy69 is on a distinguished road

czyli zrobiles dobry zakup
 
Stare 27-12-2011, 19:27  
N1tRo N1tRo jest nieaktywny
 
Awatar N1tRo
 
Dołączył: Mar 2011
Skąd: Racibórz/Opole
Wiek: 29
Posty: 261
Telefon: Samsung Galaxy S3
System: Andek
Sieć: Heyah
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 N1tRo is on a distinguished road

Jutro przyjedzie kurierem UPS

Ale tak czytam forum androida, i widzę że ludziom po kilku dniach pojawiają się ryski na obudowach, i mają luzy w klawiszach, i ogólnie problemy z softem.
 
Stare 27-12-2011, 19:42  
alexlysy69 alexlysy69 jest nieaktywny
Spirit Of 69
 
Awatar alexlysy69
 
Dołączył: Oct 2010
Skąd: Bytom
Wiek: 45
Posty: 519
Telefon: Huawei P6 CM11 , LG G3 5.0 root
System: andek 4.4.4 i Lolipop 5.0
Sieć: Plus
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 alexlysy69 is on a distinguished road

Cytat:
Zamieszczone przez N1tRo Zobacz posta
Jutro przyjedzie kurierem UPS

Ale tak czytam forum androida, i widzę że ludziom po kilku dniach pojawiają się ryski na obudowach, i mają luzy w klawiszach, i ogólnie problemy z softem.

taaa a ja mam turbo dekoder z radia maryja .
nie wiem co ci ludzie robia z tymi tel ze siadaja ale ja nie mam zadnych rys na obodowie luzow w klawiatorce i innych opisywanych problemow z tym tel
 
Stare 27-12-2011, 22:01  
N1tRo N1tRo jest nieaktywny
 
Awatar N1tRo
 
Dołączył: Mar 2011
Skąd: Racibórz/Opole
Wiek: 29
Posty: 261
Telefon: Samsung Galaxy S3
System: Andek
Sieć: Heyah
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 N1tRo is on a distinguished road

W sumie obudowa bladego z RBM jest inna, wasza jest plastikowa gumowana, a z RBM jest sam plastik. Ale itak będę szukał jakiegoś crystal case

// Ok Blady już dotarł trochę przycinał podczas pisania, ale to była wina słabej baterii (formowanie).

Na ekranie była naklejona oryginalna folia, którą lekko przyciąłem bo odstawała. Narazie nie zamierzam jej odklejać.

Przeglądanie internetu i granie jest 2x szybsze i sprawniejsze niż w tubce. Grałem na razie w te 2 dołączone gry: motocross i rzucanie przedmiotami w dane miejsce, oraz angry birds (wszystko chodzi płynnie i szybko)
Świetnie reaguje na dotyk.
Bardzo podoba mi się przewidywanie tekstu podczas pisania (QWERTY), jak i 5 ekranów głównych.
Nawet łatwo go ogarnąć (nawet w moim przypadku - gdy ma się pierwszy raz andka), ale jeszcze jest tyle aplikacji i dodatków przede mną

Gdy włożyłem baterię (pierwszy raz) to było 15%, wyładowałem telefon po niecałych 3 godzinach korzystania: internet + gry + muzyka + przeglądanie aplikacji. Czasami wszystko było włączone na raz No i oczywiście przy włączonym Wi-Fi i najjaśniejszym podświetleniu. Czyli można powiedzieć, że bateria daje rady

Przydałby się skrót blokowania ekranu.

Zastanawiam się nad wgraniem innego ROM'u. Czy ma to sens? Co to w ogóle daje użytkownikowi? Nie chciałbym sobie uwalić komy, ani stracić gwarancji.

Ogólnie jestem zadowolony z zakupu (kosztował mnie 350 zł - nówka z RBM). Później opiszę dodatkowe wrażenia z telefonem.

Pozdr.

Ostatnio edytowane przez N1tRo ; 29-12-2011 o 09:09
 
Stare 29-12-2011, 11:02  
dadi11 dadi11 jest nieaktywny
Young n' Drunk
 
Awatar dadi11
 
Dołączył: Jul 2010
Skąd: Lubin
Posty: 620
Telefon: Lenovo A820 / http://mowned.com/dadi11
System: MIUIv5
Sieć: Play
Siła reputacji: 10 dadi11 is on a distinguished road

Drogi N1tRo, po pierwsze gratuluje zakupu i witam cię w naszym gronie zadowolonych (mam nadzieję) uzytkowników ZTE Blade

Wgranie zmodyfikowanego romu ma ogromne znaczenie na ogólne działanie telefonu. Po takiej operacji będziesz miał roota (takie "uprawnienia administratora") czyli będziesz mógł grzebać w systemie np. podkręcić procesor itd. Dużo aplikacji tego wymaga i jest to w dużym stopniu przydatne.

Gwarancję stracisz, ale możesz ją przywrócić wgrywając ponownie ROM operatora, który znajdziesz na forach.

Co do skrótów i ekranów głównych:
Zainstaluj sobie ADWLauncher EX, jest bardzo szybki i znajdziesz to czego potrzebujesz

Baterii formować nie trzeba, ale można ją skalibrować (aplikacja
Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum
), ale nawet do tego potrzebny jest root
 
Stare 29-12-2011, 17:15  
N1tRo N1tRo jest nieaktywny
 
Awatar N1tRo
 
Dołączył: Mar 2011
Skąd: Racibórz/Opole
Wiek: 29
Posty: 261
Telefon: Samsung Galaxy S3
System: Andek
Sieć: Heyah
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 N1tRo is on a distinguished road

Dzięki jestem jak najbardziej zadowolony

Myślę że wgram CM7 po nowym roku (CM7 to najlepszy wybór?).

Co do aplikacji to poszukam czegoś w markecie

Chciałem zapytać, czy kiedy używam jakieś appki (SMS'y, internet itd.), to gdy wcisnę klawisz 'domek' albo powrotu, to te appki są zamykane, albo działają w tle? tak jak w tubce podczas wciskania środkowego klawisza?

Oraz czy da się zrobić widget powiadomienia? tak jak było w tubce, że pokazuje od kogo smsa dostaliśmy, lub kto dzwonił itp.

// Jeszcze chciałem dodać, że na allegro ukazują się pokrowce jelly case
Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum
(na zagranicznym eBay'u kosztują 5 euro + przesyłka)

Kupiłem dzisiaj taki pokrowiec
Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum
, ugadałem się z sprzedawcą, i za dopłatą 3zł dodał mi folię ochronną na Bladego
 
Stare 29-12-2011, 18:03  
dadi11 dadi11 jest nieaktywny
Young n' Drunk
 
Awatar dadi11
 
Dołączył: Jul 2010
Skąd: Lubin
Posty: 620
Telefon: Lenovo A820 / http://mowned.com/dadi11
System: MIUIv5
Sieć: Play
Siła reputacji: 10 dadi11 is on a distinguished road

Tak CM7 moim zdaniem jest najlepszym dostępnym romem. Polecam wgrać najnowsze nightly (
Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum
)

Aplikacje działają w tle, a gdy nie są używane lub brakuję pamięci na inne system je zamyka. (czy jakoś tak)

Od tego jest pasek powiadomień, ale zapewne znajdziesz taki program w markecie. Widziałem taki pokazujący okienko ale chyba nie o to chodzi.
 
Stare 30-12-2011, 03:41  
bubutm bubutm jest nieaktywny
 
Awatar bubutm
 
Dołączył: Sep 2009
Posty: 106
Siła reputacji: 11 bubutm is on a distinguished road

Ok witam Jako iż wszyscy mają mambę to chcę mieć i ja
chcę kupić tego ZTE bo na SE Neo V szkoda mi kasy
Chcę zapytać jak się sprawuje GPS na tym fonie ?
 
Stare 30-12-2011, 07:17  
alexlysy69 alexlysy69 jest nieaktywny
Spirit Of 69
 
Awatar alexlysy69
 
Dołączył: Oct 2010
Skąd: Bytom
Wiek: 45
Posty: 519
Telefon: Huawei P6 CM11 , LG G3 5.0 root
System: andek 4.4.4 i Lolipop 5.0
Sieć: Plus
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
Siła reputacji: 10 alexlysy69 is on a distinguished road

Nitro

Dadi ma racje pasek tzn ta wysuwana belka u góry pokazuje wszystkie pominięte wydarzenia sytuacje telefony i sms . tel stara sie pamiętać co robisz i sms podczas pisania szczególnie jeśli masz już wpisanego odbiorce pamięta to co napisałeś . Niestety czasem lubi sobie samoczynnie usuwać twoja radosna twórczość (Czytaj kasuje rozmowy) wiec warto w ustawieniach zaznaczyć żeby zapobiegał tego typu sytuacjom

bubutm

co do gps sprawuje sie dobrze lapie fixa bardzo szybko z tym ze ja mam CM7 i nie wiem czy nie bylo nic poprawiane nawigacja googla dziala swietnie (lacznie z pokazywaniem zdjec satelitarnych ) ale potrzebujesz stalego podlaczenia do netu . SYGNIC natomiast takowego nie potrzebuje jak rowniez NAVIGON ale obie sa platne (no chyba ze masz Blackmarkt )
bubutm uznaje post za przydatny.
 
Stare 30-12-2011, 08:19  
bubutm bubutm jest nieaktywny
 
Awatar bubutm
 
Dołączył: Sep 2009
Posty: 106
Siła reputacji: 11 bubutm is on a distinguished road

Dziękuje za info alex
 

Tagi do tematu: ZTE Blade - recenzja
blade, recenzja, zte

Podobne wątki do: ZTE Blade - recenzja
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
zte blade Czy kupie za 200-300 zł KeMPeS Pomoc w wyborze 2 23-08-2011 19:37
[Recenzja-Test] Samsung Galaxy Gio Aneta Testy użytkowników 5 11-06-2011 11:58
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300 LuziQ Testy użytkowników 9 25-08-2010 14:34
[Recenzja]Vedia SRS-200 - CZYLI JAK TANIO A DOBRZE KUPIĆ SŁUCHAWKI! Low Akcesoria 13 30-11-2009 20:06
[4S] Blade Runner (napisy) Gorgonek Filmy 0 14-10-2009 09:02

Sprawdź także: Kod QR tematu
c6 vs n97
oraz
9000 , i 9100 TEST Folia 3MK Shine i Shield
http://www.centrum-mobile.pl/showthread.php?t=11518

Uzytkownicy odwiedzili watek szukajac:
zte blade, pokrowiec zte, huawei g300 formatowanie baterii, telefon zte blade, zte blade dobry wybor ??, programy na zte blade, telefon zte, zte blade recenzje, zte blade iii instrukcja obsługi, zte blade oficjalna strona, zte wipe cache partition, zte blade III pokrowce, zte blade III zawartosc, jak formatowac baterie w huawei ascend g300, zte blade wymiana bateri, czy formatować baterie huawei g300, zte blade futerał, zte blade pokrowiec, pokrowiec zte blade, zte blade 2 test, zte telefon, telefon blade, zte blade iii formatowanie baterii, pokrowiec zte libra, szybka zte blade
Narzędzia wątku





Powered by vBulletin
Copyright ® 2011 vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © Centrum-Mobile.pl 2010 - 2019
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:50.