Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone

Wróć   Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone > Pozostałe > Gsm > Testy użytkowników

 
 
        
  

Testy użytkowników Porównania 5800 do innych telefonów... jak i testy różnych komórek.


 
Narzędzia wątku
Stare 27-06-2010, 22:14  
LuziQ LuziQ jest nieaktywny

 
Awatar LuziQ
 
Dołączył: Nov 2009
Skąd: Wolne miasto
Wiek: 30
Posty: 1,991
Siła reputacji: 12 LuziQ is on a distinguished road

Witam.
W dniu dzisiejszym zaprezentuję wam, głównie użytkownikom pojazdów mechanicznych czterokołowych, recenzję transmitera FM do Nokii. Wpółpracuje ona z wieloma modelami, w tym z Nokią 5800.
Zakupu dokonałem spontanicznie, gdyż miałem już dość radia i nagrań, które zamiast umilać drogę to tylko mnie denerwowały...
Kwota jaką wydałem to 60zł w punkcie Teletorium. Wiem, że na allegro jest więcej i taniej, ale gdybym miał dawać 35 zł + przesyłka następne 18zł, oraz niepewność czy to oryginał, to już wolę kupić na miejscu i mieć towar fizycznie w ręce.

Zawartość pudełka jest skroma, bo po co więcej. Otrzymujemy dwie książeczki z instrukcjami obsługi w różnorakich językach, grecki, arabski, niemiecki, angielski, chorwacki, holenderski, czeski!, serbski! a o polskim do cholery ani słowa...
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300

Do do niczego nam przydatnych książeczek otrzymujemy oczywiście nasz transmiter:
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300

Oraz mały adapterek z jack'a 3,5mm na 2,5mm:
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300


Jak wychodzi to w praniu?
Otóż transmiterek służy także za ładowarkę (i chwała za to producentowi), tak więc nie ma ryzyka, że telefon nam umrze w trakcie.

Jak wygląda?
W samochodzie (Fiat Bravo I generacji), który posiadam co najważniejsze nie przeszkadza przy gałce zmiany biegów. Niestety włosi umieścili dość niefortunnie wtyczkę 12V, aczkolwiek małe rozmiary transmitera i rozwijany, 90-cio centymetrowy kabelek, który pozwala na ułożenie telefonu gdzieś na półeczce, aby nam nic nie przeszkadzało, rekompensują ułożenie gniazda.
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300


Użytkowanie.
Obsługa urządzenia jest prosta i intuicyjna. Po podłączeniu telefon zapyta się co zostało wpięte. Lepiej wybrać "Wejście liniowe". Dźwięk jest głośniejszy. Klawiszami plus, minus wybieramy częstotliwość co 0,5MHz. Przytrzymując, częstotliwość wzrasta o wiele szybciej. Co jest dobrym rozwiązaniem, producent nie narzuca nam predefiniowanych kilku częstotliwości, a daje całe pasmo europejskie. Środkowym klawiszem, przyciskając pojedyńczo wybieramy jedną z dwóch możliwych pozycji, aby zapamiętać częstotliwość. Wybieramy częstotliwość i po dłuższym przytrzymaniu środkowego klawisza, zostaje ona zapamiętana.
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300

Po ustawieniu częstotliwości i umieszczeniu telefonu z jednostką sterującą w miejscu, w którym nam nie zawadza, czas na odnalezienie naszej częstotliwości w radiu samochodowym. U mnie akurat 99,5 MHz.
[Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300

Jak jakość dźwięku?
Wiele osób mówi, że transmitery to badziewia do niczego nie przydatne, że odcinają pasmo bla bla bla... No to powiem wam, że takie rzeczy to nie w CA-300. Dźwięk jest oczywiście w stereo, czysty, głośny, a po zastosowaniu korektora graficznego w telefonie staje się naprawdę bardzo dobry na standardowym zestawie audio w Bravolocie. Są oczywiście soczyste tony niskie, wyraźne tony wysokie, miły dla ucha środek. Wszystko czego mi do szczęścia potrzeba.
Tak więc wszyscy Ci którzy kupili CA-300 i narzekają na jakość dźwięku, proponuję albo sprawdzić czy to oryginał, albo wymienić głośniki w samochodzie.

Co z połączeniami?
Połączenia jak najbardziej można wykonywać bezstresowo. Dźwięk jest przekazywany oczywiście na transmiter, a z niego do radia i głośników. Nie występuje zjawisko sprzężenia zwrotnego, tak więc bezproblemowo usłyszymy osobę po drugiej stronie słuchawki, jak i ona usłyszy nas.


Meritum.
Jeśli ktoś nie ma pieniędzy, aby kupować nowe radio etc. etc. aby słuchać swoich nagrań np. przez wbudowany port USB, czytnik kart pamięci, albo płyty CD, czy też kasety, to jest to produkt właśnie dla Ciebie.

Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupu i myślę, że ta recenzja przybliży niektórym z was to urządzenie i pomoże w odpowiedzi na pytanie "Czy to urządzenie dla mnie?".
 
Stare 27-06-2010, 22:22  
Macieeek Macieeek jest nieaktywny
 
Awatar Macieeek
 
Dołączył: Apr 2009
Posty: 15
Siła reputacji: 0 Macieeek is on a distinguished road

Nawet nie wiesz jak się cieszę z tej recenzji. Od kilkunastu dni zastanawiam się nad zakupem i teraz jestem już niemal pewny, że powinienem to zrobić. Wielkie dzięki!!!
 
Stare 27-06-2010, 22:32  
Qubac Qubac jest nieaktywny
 
Awatar Qubac
 
Dołączył: Sep 2009
Skąd: Opole
Posty: 170
Siła reputacji: 11 Qubac is on a distinguished road

Ja, podobnie jak Macieeek, również przymierzałem się do zakupy tego transmittera, ale już dużo wcześniej. Wtedy pare osób właśnie wypowiedziało się negatywnie na temat wszelkich transmitterów ("półśrodki", "auto to nie scena koncertowa" czy jakoś tak). Teraz dzięki Tobie wiem że go kupie może nawet w niedalekiej przyszłości.

Dzięki wielkie!
 
Stare 28-06-2010, 06:38  
djstefan djstefan jest nieaktywny
 
Awatar djstefan
 
Dołączył: Apr 2009
Posty: 188
Siła reputacji: 12 djstefan is on a distinguished road

W mojej n97 tez jest transmitter i nie dziala nalezycie. W aucie, w ktorym antene mam nad glowa kierowcy po lewej stronie dziala jeszcze w miare ok, ale w moim 2 aucie gdzie antena jest z tylu a to dosc duze(dlugie) auto to juz ta jakosc jest bardzo slaba.
Generalnie wszystko co jest produkowane oddzielnie jest lepsze od masowo upychanych gdziekolwiek sie da, ale ktos moze cos powiedziec czy ten transmitter dedykowany da rade skoro n97 nie dal ?
 
Stare 29-06-2010, 09:05  
Driff Driff jest nieaktywny
Moderator Globalny

 
Awatar Driff
 
Dołączył: Apr 2009
Skąd: Łódź
Posty: 2,117
Telefon: iPhone 5
System: iOS 6.1.4
Sieć: Orange
Siła reputacji: 14 Driff is on a distinguished road

to jest tak jak z gpsem.. osobny odbiornik działa lepiej niż wbudowany w telefon i w przypadku transmitera jest tak samo.
 
Stare 01-07-2010, 14:01  
djstefan djstefan jest nieaktywny
 
Awatar djstefan
 
Dołączył: Apr 2009
Posty: 188
Siła reputacji: 12 djstefan is on a distinguished road

Czyli nie masz zadnych szumow/szmerow ? Jesli tak to biore
 
Stare 01-07-2010, 20:18  
LuziQ LuziQ jest nieaktywny

 
Awatar LuziQ
 
Dołączył: Nov 2009
Skąd: Wolne miasto
Wiek: 30
Posty: 1,991
Siła reputacji: 12 LuziQ is on a distinguished road

Szum jest taki jak na normalnym radiu jak zrobisz głośniej, ale to jest nie do uniknięcia. Poza tym wyszło u mnie szydło z wora, że głośniki muszę sobie nowe kupić, bo jeden przy mocniejszym basie nie wyrabia, tj. membrana szaleje i dźwięk jest taki jakby się jakiś plastik obijał albo jakaś śrubka latała w drzwiach.
 
Stare 15-08-2010, 13:59  
Qubac Qubac jest nieaktywny
 
Awatar Qubac
 
Dołączył: Sep 2009
Skąd: Opole
Posty: 170
Siła reputacji: 11 Qubac is on a distinguished road

Chciałby LuziQ się dowiedzieć czy od momentu zakupu do dnia dzisiejszego miałeś jakieś problemy z tym transmitterem?
Przymierzam się do zakupu (ale w Anglii) i zastanawiam się czy gwarancja z Nokii też będzie obowiązywać w Polsce.
 
Stare 25-08-2010, 11:38  
baartoll baartoll jest nieaktywny
 
Awatar baartoll
 
Dołączył: Jun 2010
Skąd: Garwolin
Posty: 119
Siła reputacji: 10 baartoll is on a distinguished road

No własne ja też chciałbym się dowiedzieć czy miałeś jakieś problemy z transmiterem bo właśnie się przymierzam do zakupu...
 
Stare 25-08-2010, 14:34  
LuziQ LuziQ jest nieaktywny

 
Awatar LuziQ
 
Dołączył: Nov 2009
Skąd: Wolne miasto
Wiek: 30
Posty: 1,991
Siła reputacji: 12 LuziQ is on a distinguished road

Chyba skoro nie pisze o problemach to raczej ich nie ma?
 

Tagi do tematu: [Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300
ca300, nokia, recenzja, transmitter

Podobne wątki do: [Recenzja] Nokia FM Transmitter CA-300
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
ZTE Blade - recenzja dadi11 Testy użytkowników 56 29-01-2012 23:14
[Recenzja-Test] Samsung Galaxy Gio Aneta Testy użytkowników 5 11-06-2011 11:58
Transmitter FM | 5800XM maxrevolta Pytania i Problemy z Symbianem 11 11-05-2010 13:29
Transmitter FM Nokia CA-300 Qubac Akcesoria 10 08-12-2009 11:38
[Recenzja]Vedia SRS-200 - CZYLI JAK TANIO A DOBRZE KUPIĆ SŁUCHAWKI! Low Akcesoria 13 30-11-2009 20:06

Sprawdź także: Kod QR tematu
n82 a 5800 porównanie
oraz
5730
http://www.centrum-mobile.pl/showthread.php?t=8265

Uzytkownicy odwiedzili watek szukajac:
transmiter fm nokia, transmiter nokia, Nokia transmiter, nokia ca-300, nokia fm transmitter, nokia ca-300 fm transmitter, transmiter do nokii, TRANSMITER FM CA300, nokia ca 300, Transmiter FM NOKIA CA-300, transmiter do telefonu, transmiter fm nokia ca-300 opinie, transmiter fm w nokii, transmiter fm do nokii, nokia transmitter, fm transmitter nokia, fm transmiter nokia, nokia ca 300 fm transmitter, przekaznik fm nokia, transmiter na noki, nokia ca-119, nadajnik fm nokia ca-300 opinie, nokie z transmiterem fm, nokia fm, nokia ca300
Narzędzia wątku





Powered by vBulletin
Copyright ® 2011 vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © Centrum-Mobile.pl 2010 - 2019
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:26.